Muista minut
 

 

 Yhteistyössä
emotr.jpg eulippu.jpg

Pihatatar n

trampört
Polygonum aviculare

Tuntomerkit: Sirkkalehdet ovat pitkät, kapeahkot, pyöreäkärkiset ja ruodittomat. Pituus 10?15 mm. Kasvulehdet levenevät lehden kärkeä kohti, pituus 20?30 mm. Ensimmäiset kasvulehdet voivat aluksi olla punertavia. Varsi on rento tai koheneva.

Aikuisena pihatatar on haarautuva ja matalakasvuinen, 10?40 cm korkea. Maanmyötäisesti se voi levitä metrin tai jopa kahden levyiseksi. Lehtihankoihin kehittyy pieniä vaaleanpunaisia kukkia, joiden keskusta on vihreä. Sadonkorjuussa pihatataren sitkeät varret voivat takertua laitteiden pyöriviin osiin.

Muistuttavia kasveja: tannertatar, katkeratatar, ukontatar

Leviämistapa: Yksivuotinen, siemenlevintäinen

Esiintyminen: Viihtyy etenkin kivennäismailla koko maassa.

Torjunta: Kuivissa oloissa rikkakasvihävitteiden teho tatareen jää usein puutteelliseksi. Kuivuuden vallitessa annostus pitää olla lähellä käyttöohjeen ylärajaa. Soveltuvia valmisteita ovat Afalon, Fenix, Senkor, Mistral, Basta sekä pienannosaineet Maatilan S-sulfuroni, MonitorMaatilan R-sulfuroni ja Titus. Myös Boxer käy tankkiseoksena Afalonin, Senkorin tai Mistralin kanssa.

Teksti ja kuvat: Anne Rahkonen, PETLA 2007

Takaisin_etusivulle

Pihatatar 1

Pihatatar 4

Pihatatar KK

Klikkaamalla haluamaasi kuvaa saat siitä suurennuksen uuteen ikkunaan. Lataaminen voi kestää, kuvan tarkkuudesta riippuen, muutamia minuutteja.